Как да стигнете до Петерхоф

Как да стигнете до Петерхоф
Как да стигнете до Петерхоф

Видео: Как да стигнете до Петерхоф

Видео: Как да стигнете до Петерхоф
Видео: Как доехать до Петергофа из Санкт-Петербурга: как добраться самостоятельно 2024, Може
Anonim

Четири различни начина да стигнете до музея-резерват Петерхоф, разположен на южното крайбрежие на Финландския залив в близост до Санкт Петербург.

Как да стигнете до Петерхоф
Как да стигнете до Петерхоф

Можете да стигнете до Петерхоф от Санкт Петербург по най-различни начини: с влак, с микробус и автобус, с високоскоростен моторен кораб "Метеор" и с хеликоптер.

Маршрутните таксита до Петергоф отиват от метростанциите Avtovo, Leninsky Prospekt, Prospect Veterans и Baltiyskaya. За много туристи станцията Avtovo се счита за най-популярната и тук се натрупват дълги опашки. През сезона често трябва да чакате до час. От метростанция Автово до Петергоф има такси с фиксиран маршрут №№224, 300, 424 и 424А. Можете да вземете и общинския автобус номер 200.

От метростанция Ленински проспект до Петергоф има такси с фиксиран маршрут No 103, 224 и 420.

От метростанция "Проспект ветерани" - №№343, 639Б.

От метростанция "Балтийская" - микробус №404.

От жп гара Балтийски, намираща се до метростанция Балтийская, можете да стигнете до Петергоф с влак. Трябва да намерите електрически влакове, които отиват в посоките на Калише, Ораниенбаум или Краснофлоцк. Трябва да слезете на гара New Peterhof. Можете да стигнете до музея от гарата с автобуси 349, 350, 351, 352, 355, 356.

От местата край Дворцовия мост на Адмиралтейската и Дворцовата насипи можете да отидете до Петерхоф по вода. Този маршрут се използва от подводни крила. Еднопосочен билет за възрастни струва 650 рубли, детски билет струва 300 рубли.

Най-екзотичният и скъп начин да стигнете до музея-резерват е с хеликоптер. От крепостта Петър и Павел можете да летите до Петергоф само за десет минути. Цената на билета обикновено е 3000 рубли. Единственото предупреждение е, че трябва да бъде назначена група от най-малко петнадесет души.

Препоръчано: